Palackokat, fémdobozokat és műanyagzsákokat szedtek ki a Szinva medréből

Megosztás

“Szomorú tapasztalat, hogy a patakot még mindig szemetesnek használják” – írta a Városgazda.

“Az elmúlt időszakban bekövetkezett árhullámok hatására, a II. János Pál pápa tér területén kialakított Szinva-patak medrében nagyobb hordaléksziget alakult ki, mely beszűkítette a mederszelvényt és esztétikai problémát okozott a térre látogatóknak” – olvasható a Miskolci Városgazda Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

“Varga Andrea alpolgármester asszony mint a terület önkormányzati képviselője a lakosság által kifogásolt állapot megszüntetése érdekében soron kívül kérte Társaságunktól a kialakult helyzet kezelését és megoldását.”

Mint írják, a tegnapi nap folyamán felszámolták a hordalékszigetet és kiszedték a sziget alatt felrakódott gallyakat és uszadékfákat. Kb. 10 négyzetméter hordalék és 2 köbméter uszadék került ki a vízből.

“Szomorú tapasztalat azonban, hogy a patakot még mindig szemetesnek használják. Nagy mennyiségben találtunk PET palackot, fémdobozokat, műanyagzsákokat és egyéb háztartási hulladékot is” – tették hozzá a posztban.

Mindezek miatt a Városgazda arra kéri a lakosságot, hogy a patakba továbbra se dobjanak semmilyen hulladékot, mivel környezetszennyezést okoznak az élővízfolyásban és súlyos károkat a patak flóra és faunájában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek